Lekker op wintersport

on in Vakantie

wintersportDe meeste mensen gaan graag van de piste af, maar er is in wintersport zoveel meer leuks te doen. Wat dacht je van bobslee├źn? Op hoge snelheid over het eis met een team van twee of vier. Elke bocht zo perfect mogelijk proberen aan te snijden, zo min mogelijk snelheid verliezen. Gaan zo snel als je kunt. Dat is pas een wintersport. Het is geen makkelijke, en zeker niet zonder gevaar maar oh wat is het een kick. Als je het wel eens hebt gezien, tijdens de Olympische Winterspelen dan weet je wat het is. Als je de film Cool Runnings wel eens hebt gezien, dan weet je dat je er zeker ijs voor nodig hebt, maar dat trainen ook wel zonder kan.

Tijdens een race, kan een bobslee team wel 150 kilometer per uur bereiken. Als ook maar een van hen zijn hoofd omhoog steekt dan kan dat al de race kosten. De slee zelf is zo aerodynamisch mogelijk gebouwd om de beste tijden te behalen. Als we het over wintersport hebben dan mag je bobslee├źn niet overslaan. Het is misschien niet eens de snelste wintersport maar het is zeker een zeer interessante. Daar moet je dus wel naar kijken, de volgende Winterspelen.

Wil je ook op wintersport? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *