Gezonde bakker

on in Eten en Drinken

bakkerTijdens het tussenuur gaan de jongens altijd naar de bakker. Ronald ging eerder nooit mee omdat hij geen geld meekreeg van zijn ouders, nu hij zelf een klein bijbaantje heeft kan hij wel mee. Als ze de bakkerszaak binnen lopen komt de geur van vers brood hen al verwelkomen. Er lopen een paar oude vrouwen in de zaak en achter de balie staat de bakker met zijn dochter. Ronald durft haar niet aan te kijken, ze kennen elkaar van voetbal maar hij doet alsof hij haar niet ziet. De jongens bestellen een voor een hun broodjes bij Merel. Als Ronald aan de beurt is, kijkt hij alleen maar naar de broodjes in de toonbank, terwijl hij tegen haar praat.

Hij bestelt een saucijzenbroodje, betaalt en loopt snel weer terug naar zijn vrienden. Achter hem hoort hij de bakker zachtjes gniffelen. Het duurt niet lang voordat alles klaar is. Als Merel hem het papieren zakje, met zijn broodje, aangeeft houdt ze het even vast. Ze vraagt hem, of hij zin heeft om zaterdag na de wedstrijd, samen iets te gaan doen. Volledig overrompeld stamelt Ronald dat hem dat wel leuk lijkt. De bakker kijkt hem met een brede, vriendelijke glimlach aan. Als hij met zijn vriendjes naar buiten loopt, is hij de man van het uur. Hij heeft een afspraakje met Merel, vanaf nu gaat hij elke dag mee naar de bakker.

Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *